Росіяни мілітаризують школярів з Генічеська та вчать їх користуватись зброєю

27 Грудня 2022, 11:53

Генічеський "юнармієць" на організованих росіянами стірільбах. Фото з російських Телеграм -каналів

Російські військові влаштували стрільби для школярів з окупованого міста Генічеськ, що на Херсонщині. Підлітків вивезли на полігон та дали до рук бойову зброю. “Тренування” проходило для генічеських членів російської мілітаризованої організації “Юнрамія”.

Про це повідомляють місцеві проросійські Telegram-канали.

“Юнаки та дівчата освоїли навички стрільби з бойової зброї під наглядом досвідчених інструкторів – учасників спеціальної військової операції. Надалі на хлопців чекають заняття з тактичної підготовки, топографії, а також медицини”, – заявляють російські пропагандисти. 

Передували “навчанню” місцевих школярів візити російських військових та бойовиків так званих “ЛНР” та “ДНР” до місцевих шкіл, під час яких служба в росії зі зброєю в руках позиціонувалась як велика честь та “захист вітчизни від українських нацистів”.

Для підлітків, які бажають брати участь у житті своєї країни, захищати її, отримувати базову військову підготовку, ми завжди раді сприяти, передати свої навички та навчити їх”, – зазначає один з російських військових, що навчає генічеських школярів вбивати своїх співвітчизників. 

Проводячи такі заходи, російська влада здійснює серед неповнолітніх жителів окупованих територій України військову пропаганду, готуючи їх до служби в армії рф, що є грубим порушенням норм міжнародного гуманітарного права.