Росіяни “на папері” вилучили у населення окупованої частини Херсонщини купу неіснуючої зброї

02 Грудня 2022, 13:15

Російські пропагандисти продовжують активно створювати фейки навколо ситуації на окупованій частині Херсонської області. Так, вони намагаються популяризувати діяльність так званої  “Поліції”. Часом ці повідомлення не викликають нічого, окрім іронічної посмішки.

Наприклад, росіяни відзвітували щодо роботи своїх “поліцейських” на Херсонщині за минулий місяць. Найцікавіше у цьому звіті – кількість зброї та зарядів до неї, які росіяни нібито вилучили у населення на окупованих територіях.

Так, російські “поліцейські” вилучили, за їх словами, з незаконного обігу в листопаді7 автоматів, 16 пістолетів, 16 гранатометів та 73 одиниці мисливських рушниць та зброї”. Звідки на окупованій вже 9 місяць території взялась така кількість зброї, зокрема, важкої, як гранатомети – незрозуміло. 

Далі ще цікавіше. Окупанти “вилучили” у населення окупованих територій “1000 артилерійських снарядів та мін і 67500 патронів до вогнепальної зброї”.Додайте до цього 210 зарядів до гранатомета та 813 гранат – і Ви отримаєте кількість зброї, якої вистачило б для невеликої армії.

Нагадаємо, що райони Херсонщини, які зараз контролюють росіяни, перебувають в окупації з перших днів наступу на Південь. Як у даному випадку на руках у місцевого населення могла опинитись така кількість зброї – невідомо. Проте російські пропагандисти “на паперах” її знайшли.