Росіяни крадуть у населення Херсонщини обіцяне ними ж “безкоштовне” вугілля

08 Грудня 2022, 14:44

Росіяни, у рамках підготовки до зими окупованої ними частини Херсонщини, оголосили про безкоштовну роздачу населенню відповідних територій по 2 тонни ДНРівського вугілля. Проте, як то кажуть, “є нюанс”, про який активно повідомляють жителі  Новотроїцької ТГ у місцевих чатах соцмереж.

Проте обіцяні росіянами 2 тонни на практиці одразу скоротились вдвічі, та й видають безкоштовне вугілля лише… громадянам, старшим від 80 років.

У деяких селах до числа “щасливих” власників ДНРівського антрациту включили ще й осіб з інвалідністю.

Але й ті, хто таки отримав обіцяне пальне, кажуть, що росіяни з кожної тонни крадуть мінімум по 200 кілограмів. Місцеві жителі відкрито повідомляють про масовість фактів таких крадіжок.

А тепер щодо “безкоштовності”. Виявляється, за вугілля справді грошей не вимагають, чого не скажеш про його доставку і відвантаження. Дані послуги платні та майже обов’язкові, адже навряд чи пенсіонер або людина з інвалідністю зможе довезти зі складу і розвантажити ці 800 кілограмів палива, що залишились з обіцяних двох тонн.

Тож, щоб отримати “безкоштовні” 800 кілограмів вугілля з ДНР, херсонці мають ще заплатити 600 гривень або 1000 рублів, що у сільській місцевості є доволі значною сумою. Ця ситуація вкотре доводить, що в росії безкоштовним може бути лише одне – тюремна праця.