Російські військові продовжують мародерство на окупованих територіях лівобережної Херсонщини

06 Грудня 2022, 17:13

Ілюстративне фото: відкрите джерело з Мережі.

Окупаційні війська рф не припиняють розкрадання державного та приватного майна на тимчасово захоплених територіях лівобережної частини Херсонської області. За минулу добу правоохоронці відреагували на 350 заяв і повідомлень громадян про кримінальні правопорушення та інші події. Слідчі відкрили 43 кримінальні провадження щодо воєнних злочинів армії держави-окупанта.

Так, зі Скадовського району продовжує надходити інформація, що за наводками місцевих колаборантів російські військові заселяються у будинки, господарі яких виїхали з окупації.
У населених пунктах Асканія-Нова селищної громади окупанти продовжують мародерити, відбираючи у місцевих жителів мисливські рушниці та вивозячи майно з будинків.
З курортного с. Щасливцеве Генічеського району надійшла інформація, що російські військові заселилися у бальнеологічний комплекс та розграбовують його.
В поліцію надійшло повідомлення від жителя Іванівської селищної громади, що військові рф захопили його пекарню, заволоділи автомобілем та будинком на колесах.
У смт. Новотроїцьке Генічеського району російські військові мародерять на території приміщення державної виконавчої служби, виносять мішки з майном.
За фактами порушення законів та звичаїв війни слідчі відкрили кримінальні провадження за ст. 438 КК України.