Освітянку з Херсонщини судитимуть за колабораціонізм

08 Грудня 2022, 13:11

За допомогу ворогу у впровадженні стандартів освіти рф на Херсонщині, а також залучення місцевих жителів до співпраці з ворогом, судитимуть освітянку.

Херсонська обласна прокуратура у порядку спеціального досудового розслідування скерувала до суду обвинувальний акт стосовно громадянки України за фактом колабораційної діяльності та пособництво державі-агресору (за ч. 5 ст. 111-1, ч. 1 ст. 111-2 КК України).
Слідством було встановлено, що під час окупації Херсонщини ворожою армією рф обвинувачена перейшла на бік ворога і зайняла посаду так званого «заступника начальника Департаменту освіти і науки військово-цивільної адміністрації Херсонської області». Пізніше вона ще й очолила школу, в якій у 2020 році працювала заступником директора, проте була звільнена через систематичне невиконання посадових обов’язків.
На посадах обвинувачена активно виконувала завдання окупаційної влади, спрямовані на впровадження стандартів освіти рф у навчальних закладах тимчасово окупованого регіону, а також залучення місцевих жителів до співпраці.
Досудове розслідування здійснювалось УСБ України в Херсонській області.