Опікуватись “евакуйованими” херсонцями буде підозрювана у держзраді Тетяна Кузьміч

09 Грудня 2022, 15:39

Колаборантка Тетяна Кузьміч недовго була без роботи і, за повідомленнями російських ЗМІ, відтепер обіймає посаду “заступника губернатора Херсонської області по роботі з евакуйованими жителями”. Кузьміч одна з небагатьох херсонських колаборантів, котрі підтримали росіян від самого початку повномасштабного вторгнення, і котрі залишились досі живими.

Те, що Кузьміч пропагувала “русскій мір” ще до окупації, не приховують і самі росіяни.

Тетяна Кузьміч багато років займалася проросійською громадською діяльністю при українській владі і не боялася відстоювати свої ідейні переконання, за що зазнавала переслідувань, зокрема, судових”, – повідомляють у ЗМІ країни-агресора.

Також повідомляється, що сотні депортованих до росії дітей з Херсонщини – також плоди її заслуги. “Завдяки її зусиллям вдалося відправити велику кількість дітей та їхніх батьків, а також педагогів на оздоровчі зміни до кримських таборів”, – йдеться у повідомленні. 

Нагадаємо, що Тетяна Кузьміч підозрювалась у державній зраді та роботі на російські спецслужби. ЇЇ було затримано у серпні 2020 року, проте через кілька місяців Кузьміч вийшла під заставу. Суд над нею так і не завершився до початку повномасштабного вторгнення.