На Херсонщині поліцейські вилучили з незаконного обігу підакцизні товари на суму 1,5 мільйона гривень

19 Грудня 2022, 15:58

Фото: Поліція Херсонської області, Facebook.

На звільненій території Херсонщини з 20-го листопада тривають заходи з протидії злочинам у сфері обігу спирту, лікеро-горілчаних напоїв та тютюнових виробів. Під час щоденних рейдів поліцейські перевіряють об’єкти, що реалізують відповідні товари. Так, з незаконного обігу було вилучено підакцизні товари на загальну суму 1,5 мільйона гривень.

Дільничні офіцери поліції виявили 49 адміністративних правопорушень, пов’язаних із реалізацією фальсифікованих тютюнових виробів (без марок акцизного податку) та 21 факт оптової торгівлі алкоголем.
З незаконного обігу поліцейські вилучили більше 10 тисяч цигарок і 2790 літрів алкоголю на загальну суму 1,5 мільйона гривень.

Фото: Поліція Херсонської області, Facebook.

Також спільно з представниками УСР під час перевірки оптових баз у Херсоні поліцейські зафіксували 2 факти оптової торгівлі тютюновими виробами з марками акцизного податку російської федерації, а також тютюновими виробами невстановленого походження. Загалом вилучено більше 11 тисяч пачок цигарок на суму понад 800 тис. гривень.
За вказаними фактами до Єдиного реєстру досудових розслідувань слідчими було внесено відомості за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 204 “Незаконне виготовлення, зберігання, збут або транспортування з метою збуту підакцизних товарів” ККУ.
Крім цього поліцейські вживають заходів щодо виявлення фактів порушень розпорядчих документів начальників районних військових адміністрацій області у частині заборони виготовлення, продажу та ввезення на територію району алкогольних напоїв і речовин, виготовлених на спиртовій основі, у т. ч. й без марок акцизного податку.