На блокпостах Херсонщини поліцейські затримали 28 колаборантів-втікачів та осіб, що були причетні до збройних формувань рф

29 Грудня 2022, 13:34

Фото: Поліція Херсонської області.

На звільнених територіях Херсонщини поліція продовжує проводити стабілізаційні заходи, поліцейські у складі зведених загонів виконують поставлені перед ними службові завдання. Вони документують злочини окупантів, забезпечують публічну безпеку і порядок, допомагають мирному населенню, у посиленому режимі несуть службу на блокпостах.

Про це повідомляє Порліція Херсонської області.
На сьогодні на деокупованих територіях Херсонщини діють 27 блокпостів. Спільно з поліцейськими на них чергують працівники Державної прикордонної служби України, Служби безпеки України, військовослужбовці Нацгвардії України, ЗСУ та Військової служби правопорядку. Разом вони працюють на випередження, щоб не допустити проникнення у населені пункти диверсійно-розвідувальних груп та запобігти можливим терактам.
Поліцейські перевіряють транспортні засоби, щоб на підконтрольні території не потрапили зброя, вибухівка, наркотики та інші заборонені предмети, також перевіряють осіб на предмет можливої співпраці з російськими окупантами.
На блокпостах представники Сил оборони дієво протидіють злочинності: під час ретельних перевірок вони затримали 28 осіб, які мали причетність до збройних формувань російської федерації або займались колабораційною діяльністю, затримали 13 осіб, які перебували у розшуку, встановили 8 безвісти зниклих, затримали 9 транспортних засобів, які перебували у розшуку, а також задокументували 4 факти незаконного перевезення зброї. Через близькість лінії фронту та постійні обстріли ситуація у регіоні залишається напруженою, але контрольованою завдяки спільним діям поліції та усіх правоохоронних відомств.
Крім того, працівники поліції продовжують дбати про безпеку та соціальний захист мешканців міста й області, від міжнародних фондів привозять гуманітарні вантажі у постраждалі через війну населені пункти, допомагають громадянам евакуюватись із небезпечних територій, зазначають у відомстві.