Херсонці можуть отримати безкоштовні ліки у Пунктах роздачі в лікарнях та поліклініках міста

02 Грудня 2022, 12:59

Ілюстрація: відкрите джерело з Мережі.

Після звільнення Херсона, до міста почали завозити ліки. На сьогоднішній день вже працює дві аптеки, програма “Доступні ліки” в них тимчасово не працює. Отримати безкоштовні медикаменти можна в Пунктах роздачі, що відкриті на базі лікарень та поліклінік міста.

Про це повідомляє “Суспільне”.

Тимчасова виконувачка обов’язків начальника Міського управління охорони здоров‘я Ліна Бондарева зазначає, що наразі Пунктів роздачі безплатних ліків у місті 11.

“Це не завжди те, що специфічно потрібно людині або ліки певного виробника. Це можуть бути ліки іншого виробника. Можливо треба буде зачекати саме ті ліки, якими постійно користувалися. Щоб люди розуміли що це не аптечний заклад і пункти працюють на тих препаратах, що вже отримали”, — говорить Ліна Бондарева.

За словами заступниці головного лікаря першої Херсонської поліклініки лікарні Тропіних Світлани Пшеничної, асортимент медпрепаратів досить малий. Наразі завозять життєво необхідні ліки.

“Пацієнтам хочеться і горло полікувати, і ніс закапати, побризкати. Оце нам поки не завозять. Завозять найнеобхідніше. Непогані ліки. І для захворювань щитоподібної залози. Небагато отримали вітчизняних інсулінів”, — каже Світлана Пшенична.

Порядок отримання ліків простий, повідомляє медичний директор лікарні імені Тропіних Леонід Ремига. Хворий звертається до свого сімейного лікаря, який робить запис в амбулаторній карті і з цим записом людина йде до Пункту. Медикаменти до Пунктів роздачі привозять щоденно.

“Сьогодні, 1 грудня, нам привезли велику кількість ліків з Рівного, Волині, зі Львова, з цих міст вони добираються увесь цей час. Поки маємо перелік найважливіших: протидіабетичні, серцево-судинні, жарознижувальні, від головного болю, перев’язувальні матеріали, якщо потрібно”, — повідомив медичний директор лікарні Леонід Ремига.

Пункти видачі ліків працюють щоденно, крім вихідних, з 9:00 до 12:00. Наразі тривають перемовини з волонтерами, щоб вони допомогли з адресними доставками тим, хто не може прийти особисто за ліками.

Раніше повідомлялось, що для того, щоб зробити закупки в херсонських супермаркетах, містяни вистоюють двогодинні черги.