Херсонська обласна влада фактично бездіяла на початку російської окупації – Дементій Білий

24 Грудня 2022, 21:54

Бездіяльність та пасивність керівництва Херсонської області створила багато проблем місцевому населенню на початку окупації області. Про це розповідають самі херсонці, що 9 місяців прожили в окупації, зокрема, політолог та керівник обласного відділення Комітету виборців України Дементій Білий.

“Початковий етап окупації області нами був програний з точки зору роботи виконавчої влади. Так, тоді мало що можна було зробити, але виникла величезна кількість проблем, які вимагали втручання нашої Обласної адміністрації. 

Окупована на той час територія все ж була пов’язана із вільними українськими землями. Тут працювали комунальні підприємства, працювали українські вчителі, пенсіонери чекали на виплати – все це потребувало певних рішень від нашої обласної влади, але ніякої роботи не відбувалось”, – зазначив Білий.

За його словами, координувати роботу розрізнених установ у області керівники ОДА могли в режимі онлайн, але цього зроблено не було.

“У багатьох херсонців виникли проблеми саме через бездіяльність тогочасних очільників області”, – підсумував Дементій Білий.

Нагадаємо, що станом на 24 лютого 2022 року головою Херсонської ОДА був Геннадій Лагута, що зник з публічного простору на другий день вторгнення росіян на Херсонщину. “Відшукати” Лагуту херсонці змогли лише через 4 місяці.