Херсонська лікарня ім. А. і О. Тропіних продовжує роботу після обстрілів російськими військами

29 Грудня 2022, 11:38

На фото: наслідки обстрілу російськими військами будівлі акушерського корпусу. Фото: КНП "Херсонська міська клінічна лікарня ім А і О Тропіних", Facebook.

Херсонська лікарня Тропіних продовжує надавати допомогу після вчорашнього обстрілу градами будівлі акушерського корпусу.

Про це повідомляє КНП “Херсонська міська клінічна лікарня ім А і О Тропіних” на своїй сторінці в соцмережі.

Снаряди російських агресорів влучили у приміщення прийому вагітних та лікарської ординаторської, які зазнали значних руйнувань. Інші приміщення, такі як пологовий зал, операційна, палати, постраждали мінімально.
Завдяки допомозі міської та районної адміністрацій, терміново отримали частину необхідних будівельних матеріалів, і зранку працівники лікарні власними силами закривали плівкою та ОСБ-плитами пошкоджені вікна та двері. (Загалом зруйновано 38 вікон та 4 дверних пройомів).
Зараз проводиться робота з накриття покрівлі спеціальними тимчасовими тентами.
Спеціалістами відповідних служб проведено обстеження та складені спеціальні протоколи, акти і довідки про вартість пошкоджених та зрунованих будівель, а також деякого обладнання.
Незважаючи на жорстокі обставини, лікарня не припиняла і не буде припиняти приймати вагітних та породіль.
Зважаючи на те, що ще за часів пандемії ковіду у 2020 році в лікарні було відкрито додаткове (резервне) приймальне відділення, саме воно зараз буде працювати для прийому вагітних, на час відновлення основного.
Наразі пологове відділення лікарні працює у звичайному режимі. Потерпілі породілля, які на момент обстрілу перебували у будівлі, зараз готуються до виписки.
В подальшому усі жінки, які звертатимуться до пологового будинку, будуть безкоштовно забеспечуватися спеціальними додатковими гігієнічними наборами для матері та дитини.
“Життя продовжує народжуватися, навіть у неймовірних умовах жаху війни. Вчора у відділенні побачили світ двоє маленьких херсонців. Можна сказати, вони одразу народилися двіччі. То ж – таки незламні…
А медичний персонал, як завжди, залишається на робочих місцях і продовжує героїчно виконувати свій святий обов’язок.
Тримаємося заради життя херсонців”, – зазначають в установі.