Деякі військові адміністрації на Херсонщині працюють вкрай непрозоро – Дементій Білий

25 Грудня 2022, 12:27

Херсонська міська та обласна влада в умовах воєнного стану діє непрозоро, а деякі рішення очільників цих структур є край сумнівними. Це збільшує внутрішнє напруження в суспільстві та породжує маніпуляції політичних конкурентів діючої влади.

Про це під час інтерв’ю медіа-центру “IPC-Херсон” повідомив керівник регіонального відділення Комітету виборців України Дементій Білий.

“Ми всі чекаємо абсолютної прозорості у діях представників ОВА, тим паче, в умовах війни. Проте, маю зауважити, що деякі військові адміністрації діють секретно. Наприклад, Херсонська міська військова адміністрація. Там багато документів не оприлюднюється, усі кадрові питання є доволі дискусійними. Там, де є чіткі норми про публікацію відповідних документів, – вони не виконуються”, – зазначив Білий.

Схожа ситуація і з прозорістю діяльності Херсонської обласної ВА. Хоча новий очільник обласної адміністрації Ярослав Янушевич після свого призначення на цю посаду і намагався встановити діалог з херсонцями, в результаті його діяльність зараз також можна назвати вкрай непрозорою, а деякі рішення – дискусійними.

“Чому я концентрую на цьому увагу? Ми маємо загрозу, що робота може виконуватись непрофесійно і ніхто про це не дізнається. Ми будемо бачити лише результат цієї роботи, який вважатимемо незадовільним. Тому не слід забувати навіть під час війни, що робота усіх гілок влади має виконуватись прозоро та навіть більше – влада має питати думку стосовно тих чи інших рішень у населення нашої області”, – вважає Дементій Білий.