За організацію псевдореферендуму колаборантці з Новоолександрівки повідомлено про підозру

08 Листопада 2022, 19:14

ілюстративне фото: відкрите джерело з Мережі.

Прокуратура продовжує викривати колаборантів. Так, черговій учасниці та організаторці псевдореферендуму на Херсонщині повідомлено про підозру.

За процесуального керівництва Херсонської обласної прокуратури повідомлено про підозру мешканці села Новоолександрівка за участь в організації та проведенні псевдореферендуму на Херсонщині. Їй інкриміновано колабораційну діяльність, вчинену за попередньою групою осіб (ч. 2 ст. 28, ч. 5 ст. 111-1 КК України).
За даними слідства, підозрювана погодилися очолити незаконну дільничну виборчу комісію на території Бериславського району, створену окупаційною владою для проведення псевдореферендуму щодо виходу зі складу України та приєднання до рф тимчасово окупованої території Херсонської області.
Вона організовувала агітаційні заходи, брала участь у формуванні реєстрів виборців, підшукували приміщення для проведення незаконного процесу, а також залучала до протиправної діяльності інших осіб. Для створення видимості легітимності дій підозрювана підраховувала так звані бюлетені та оформляла протоколи.
Досудове розслідування здійснюється слідчими УСБ України в Херсонській області.