З Нововоронцовки запустять рейсовий автобус, проте знаходитись у селищі досі небезпечно

21 Листопада 2022, 14:03

Найближчим часом зі звільненої Нововоронцовки планують запустити автобусний маршрут до міста Кривий Ріг.

Про це під час пресконференції херсонським журналістам повідомив Голова Нововоронцовської селищної військової адміністрації Андрій Селецький.

“Вже заключений договір з криворізькою фірмою щодо створення маршруту “Кривий Ріг-Нововоронцовка-Нововоскресенське”. Чекаємо з дня на день, коли почнеться курсування цього автобуса”, – повідомив він. 

Проте голова громади наголошує, що попри старання влади ліквідувати наслідки російської окупації, зараз знаходитись у Нововоронцовці може бути ще небезпечно через постійні обстріли росіян з лівого берега Дніпра.

“Населені пункти обстежені, об’єкти комунальної власності обстежуються, територія паркових зон також дообстежується. Прямої загрози людському життю немає, але ми не забуваємо, що лівий берег всього у кількох кілометрах від нас, тобто, на відстані пострілу ствольної артилерії, а для РСЗО і різних систем залпового вогню взагалі не питання накрити всю нашу громаду. Тому ми не радимо повертатись, але коли люди повертаються, ми ж не можемо ані стримати їх, ані заборонити”, – зазначив він.