Власників магазинів на окупованій території Херсонщини можуть засудити за використання українських банківських терміналів

19 Листопада 2022, 12:18

Російська окупаційна “влада” продовжує чинити тиск на місцевих підприємців захопленої частини Херсонщини. Відтепер власники магазинів, у яких збереглись працюючі термінали, підключені до української банківської системи, можуть бути засуджені за “державну зраду” на строк від 12 до 20 років.

Про це повідомляють російські пропагандистські ЗМІ. За їх словами, російскі поліцейські виявили таке порушення в одному з магазинів у селі Плавське Генічеської ТГ.

“Виявлено, що оплата товару здійснюється через безготівковий розрахунок через термінал, прив’язаний до розрахункового рахунку банку України. У цьому частина коштів, перерахованих рахунок, йде на потреби ЗСУ як військовий збір. Щодо підприємця складено адміністративний протокол”, – йдеться у повідомленні. 

Також наголошується, що розрахунок через українські термінали “спонсорує ЗСУ”, в чому росіяни вбачають державну зраду:

“Поліція повідомила, що в діях власників терміналів можуть вбачатись ознаки складу злочину, передбаченого статтею 275 КК РФ «Державна зрада» з терміном покарання від 12 до 20 років”.