Вчителів з окупованої частини Херсонщини закликають “врятувати Пушкіна”

22 Листопада 2022, 15:58

На думку росіян, українські педагоги на окупованих територіях Херсонщини мають насаджувати російську культуру, зокрема, популяризувати творчість поета Олександра Пушкіна, адже він “також сьогодні воює”. Окупанти скаржаться на знищення творів та пам’ятників їх “великому поету” на території України, і тільки ідеологічна обробка вчителів та школярів на окупованих територіях має “врятувати Пушкіна”.

Про це кореспондентам проросійського каналу “Таврія” розповів шеф-редактор журналу «Родина» Ігорь Коц.

“Я привіз у зону військових дій історичний журнал. Це спеціальний випуск, котрий присвячено Олександру Пушкіну. Він призначений для школярів та вчителів”, – зазначив Коц.

За словами Коца, Пушкін зараз також знаходиться на фронті і на те вказує бажання українців позбавитись від його творів та присвячених йому монументів.

“Пушкін також воює сьогодні. Воюють і з ним – зносять його пам’ятники, викидають з бібліотек його книги. Російська мова стала “персоною нонграта” в Україні. Ми зробили цей журнал для вчителів та сподіваємся, що він допоможе їм донести правду про Пушкіна”, – повідомив  він.

У свою чергу, пропагандисти з “Таврії” у прев’ю до сюжету зазначають, що таким чином Коц намагається “врятувати Пушкіна”. Чому б йому не зайнятися його “порятунком” десь в росії – незрозуміло.