У Новій Каховці залишилось близько 10 тисяч населення

11 Листопада 2022, 13:23

В місті Нова Каховка залишилась приблизно четверта частина населення від довоєнних показників. Молоді у місті практично немає, адже більшість молодих новокаховчан виїхали на підконтрольну ЗСУ території або до країн Європи.

Про це під час прес-конференції херсонським журналістам розповів міський голова Нової Каховки Володимир Коваленко. 

“На початок війни у Новій Каховці проживало близько 64-65 тисяч чоловік. На сьогодні – десь 12-15 тисяч залишилось. Переважно це жителі сільських територій та люди похилого віку”, – зазначив Коваленко.

Більша частина новокаховчан виїхали на підконтрольну ЗСУ територію. Частка тих, хто вирішив “евакуюватися” до росії, є невеликою.

“В основному всі виїхали на підконтрольну територію через Василівку та через Давидів Брід. Частина виїхали через Крим у Польшу та країни Прибалтики і залишились там. Деяка частина, я відверто скажу, залишились в росії, переважно в Криму. Також багато новокаховчан зараз на Арабатській Стрілці та в районі Генічеська”, – зазначив міський голова.

Скільки людей планують повертатись до Нової Каховки після її звільнення наразі невідомо. Проте зрозуміло, що місту знадобиться не один рік, щоб відновити свої довоєнні демографічні показники.