В Голій Пристані закривають крамниці, щоб змусити жителів “евакуюватись” до рф

10 Листопада 2022, 13:46

Окупанти продовжують процес так званої “евакуації” населення Херсонщини на територію рф. Зокрема, у місті Гола Пристань місцеві колаборанти заявили про закриття всіх крамниць та ринку нібито через загрозу для місцевих жителів. Насправді ж заборона торгівлі – ще один важіль, за допомогою якого росіяни намагаються примусити населення Херсонщини до виїзду.

Про закриття магазинів повідомляють російські пропагандистські ЗМІ. 

“Це робиться для того, щоб люди зрозуміли, що все серйозно, і для того, щоб виїхало якомога більше мирного населення. На сьогодні всі торгівельни точки, у тому числі і ринок, – всі закриті”, – зазначив призначений росіяними очільник Голої Пристані Геннадій Недялков.

За словами колаборанта, з Голої Пристані “на російський материк” кожного дня курсують автобуси. Один з них нам навіть пропагандисти демонструють у своєму сюжеті, ось тільки в ньому присутня лише одна пасажирка.

“Мені видадуть 100 тисяч рублів та сертифікат на квартиру або дім, – оптимістично заявляє місцева жителька Людмила, що погодилась виїхати до рф. – Мені просто потрібно побути серед росіян. Це для мене порятунок, – зазначає вона.

У свою чергу, водій “евакуаційного” автобусу заявляє, що погоджуються на виїзд в основному люди старшого віку, а молоді за цей час у своєму транспорті він майже не бачив.

“Молодь майже не їде (в росію, – ред). Я в шоці від цього”, – зазначив водій.