Скадовські фермери поскаржились росіянам на відсутність обіцяних ринків збуту

10 Листопада 2022, 12:03

Призначена росіянами влада Скадовська провела зустріч з представниками місцевих фермерських господарств. Проте замість очікуваних подяк, окупанти почули купи докорів та скарг у свій бік від аграріїв. Після окупації фермери залишились без ринків збуту та поступово банкрутіють.

Не зважаючи на це, російські пропагандисти все ж опублікували сюжет зі скаргами фермерів. 

“Я особисто викинув 150 тонн капусти через те, що не зміг її продати, та майже 200 тонн кавунів. Я не те що зараз “в мінусі”… Я увесь свій капітал закопав у землю, так нічого звідти і не взявши”, – розповів окупантам місцевий фермер Павло.

Росіяни обіцяли місцевим сільгоспвиробникам збувати їх продукцію в окупованому Криму та на території так званих ЛНР та ДНР, але як бачимо, щось пішло не так. Схожа ситуація і в тваринництві, про що окупантам розповів той же фермер Павло.

“Якщо взяти наше село, то у нас криза почалась і у тваринництві. Через те, що наші люди не можуть здати молоко, вони продають корів. Якщо у нас в селі раніше було близько ста корів, то зараз і 20 не набереться. Цим людям ніхто не допомагає і це стає їм не вигідно”, – повідомив фермер.

Росіяни, у свою чергу, традиційно пообіцяли вирішити проблему і шукати нові ринки збуту для херсонських фермерів, проте тепер вже не в Криму, а в Краснодарському та Красноярському краях росії. Також місцевим аграріям, за словами росіян, нададуть підтримку з боку рф та дотації з державного бюджету.