СБУ оголосила підозру так званому очільнику Херсонського «морпорта рф»

01 Листопада 2022, 18:50

Ілюстративне фото: відкрите джерело з Мережі.

Служба безпеки продовжує системно викривати зрадників і колаборантів, які перебувають у захоплених районах півдня і сходу нашої держави. Так, днями було викрито чергових колаборантів на Херсонщині. Наразі підозру отримав так званий очільник створеного окупантами “морпорта рф”.

Про це повідомляє Служба Безпеки України на своїй сторінці у Facebook.

“В результаті слідчо-оперативних дій повідомлено про підозру у вчиненні злочинів проти України ще трьом ворожим поплічникам. Серед них – керівник створеного агресором «государственного унитарного предприятия «Херсонский морской торговый порт».
Встановлено, що він забезпечував переправлення військової техніки і боєприпасів рф для окупаційного угруповання на правому березі Дніпра. Для цього надав плавзасоби підприємства, які використовувались під час зведення мостових переправ через Дніпро.
Також «посадовець» брав участь у розграбуванні захоплених підприємств воднотранспортної галузі регіону для передачі викраденого майна на користь рф”, – йдеться у повідомленні відомства.
За даними слідства, зловмисником є колишній чиновник Укрводшляху. У червні цього року він добровільно пішов на співпрацю з ворогом і вступив до лав окупаційної адміністрації Херсона.
Наразі йому повідомлено про підозру за ч. 2 ст. 111 (державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану) Кримінального кодексу України.