Росіяни повідомили про відновлення діяльності пропагандистського каналу “Таврія”

17 Листопада 2022, 13:52

Проросійський канал “Таврія”, що було засновано окупантами на базі  херсонської філії “Суспільного”, “евакуювався” до Генічеська та намагається відновити свою діяльність звідти. Росіяни повідомляють, що канал готовий продовжити  мовлення, хоча їм досі критично не вистачає кадрів для повноцінної діяльності.

“Журналісти, не зважаючи на свої контузії та поранення, змогли зібратися та продовжують роботу. Так, це похідна студія, але вона знаходиться там, де зараз органи влади та приймаються найважливіші рішення для життя жителів Херсонської області”, – повідомляє кремлівський пропагандист Олександр Малькевич. 

Після того, як журналісти-колаборанти потрапили під обстріл поблизу Антоніського мосту, росіяни намагаються героїзувати їх діяльність. Створюється також ілюзія суспільної значимості матеріалів, що продукує “Таврія”.

“Прості жителі Херсонщини запитували, коли ж вони зможуть побачити «Таврію» не лише в інтернеті, а й по своїх телевізорах, що, знову ж таки, говорить про велику соціальну значущість та визнання телеканалу в народному середовищі. І канал, наче фенікс, відроджується з попелу”, – пафосно заявляють проросійські журналісти. 

Та навряд чи “Таврія” зможе відновити обсяг контенту, який вони виробляли до звільнення правобережжя Херсонщини. Канал продовжує відчувати гострий дефіцит фахових журналістів, та й ті технічні можливості, що журналісти-колаборанти отримали, захопивши філію “Суспільного” у Херсоні, для них вже недосяжні. У Геніческу “таврійці”, схоже, розміщуватимуться в одній кімнаті замість просторого приміщення телецентру, яке вони мали в Херсоні.