Російські ЗМІ створюють фейки про масові репресії у звільненому Херсоні

18 Листопада 2022, 13:28

Щоб хоч якось пояснити масштабне святкування херсонцями звільнення міста, російські пропагандисти створюють фейки про нібито звірства ЗСУ на звільнених територіях. За їх повідомленнями, на площі Свободи картинку роблять “завезені з Миколаєва нацисти”, а самі херсонці бояться вийти з домівок, тому що українські військові проводять репресивні заходи щодо російськомовного населення регіону.

Так, призначений росіянами “губернатор області” Володимир Сальдо заявив в одному з інтерв’ю, що “Групи людей, які радісно зустрічають укронацистів на центральній площі Херсона, були постановкою для ЗМІ. Для зйомок завезли кілька автобусів спеціально підготовлених статистів із боку Миколаєва”.

Також в російських ЗМІ активно проводиться кампанія щодо дискредитації Збройних сил України. Наприклад, заявляється про факти розстрілів місцевих прибічників “русского міра”. Автори цих фейків навіть повідомляють точні цифри уявних звірств українських військових.

“Київ продовжує свої каральні заходи проти жителів Херсона. Як повідомляють екстрені служби, українські силовики на даний момент вже стратили 39 проросійських жителів міста, а також вивезли 74 особи у невідомому напрямку”, –  йдеться в публікації. 

Докази таких заяв, звичайно, не приводяться, що викликає сумніви навіть у читачів тих самих пропагандистських ресурсів.