Російські ЗМІ продовжують розповідати про “розстріли російськомовних херсонців”

25 Листопада 2022, 16:57

Російська пропаганда продовжує продукувати відверті фейки про ситуацію на звільненій території Херсонщини. За їх словами, у місті  розстрілюють російськомовних та відмовляють населенню в евакуації.

Про це повідомляють проросійські Telegram-канали. 

“Людей перевіряють на наявність чатів із родичами, які встигли евакуюватись на лівий берег, і на підписки на російські Telegram-канали. Також бойовиків цікавить, чи україномовна людина — там регулярно проходять арешти проросійських громадян, яких у разі чого вбивають  — зокрема, за повідомленнями очевидців, СБУ вбили човняра, якого вчора затримали за нібито співробітництво із «ФСБ»”, – повідомляють росіяни. 

Також прокремлівські писаки зазначають, що українська влада не проводить евакуацію з міста, адже ЗСУ намагається “прикриватись херсонцями” як живим щитом.

“Українські націоналісти не проводять евакуацію людей із Херсона — до міста завезено величезну кількість техніки, а місцеві жителі стали для неї «живим щитом». З Херсона зараз не евакуюють людей навіть попри те, що у місті щодня лунають вибухи”. 

Тут росіяни продовжують брехати, адже місто наразі відкрито на в’їзд та виїзд, а добровільна евакуація триває вже близько тижня. А ось про те, що саме російська артилерія планомірно нищить Херсон та херсонців – російські пропагандисти, звісно, не повідомляють.