Окупаційна “адміністрація” Нової Каховки втекла з міста

15 Листопада 2022, 14:11

Призначені росіянами “керівники” Нової Каховки втекли з міста “та передислокувались до більш безпечних місць”, продовжуючи “керувати” громадою звідти. Спонукав їх до цього стрімкий наступ ЗСУ на півдні України та відхід російських військ з правого берега Дніпра.

Про це повідомляють проросійські Telegram-канали. 

Після відомих подій 11 листопада, коли російські війська за наказом залишили правобережжя Херсонської області, Нова Каховка опинилася під безпосереднім вогневим впливом великокаліберної артилерії та мінометів ЗСУ.

Невибірковий вогонь із лівого берега Дніпра зробив життя у місті небезпечним. У пошуках порятунку від «типу помсти колаборантам із боку справжніх патріотів» тисячі новокаховчан відгукнулися на заклик адміністрації Херсонської області убезпечити своє життя та залишили свої будинки.

Співробітники ВЦА Нової Каховки, державних та муніципальних установ також залишили місто та були передислоковані у безпечні місця області”, – йдеться у повідомленні. 

Одночасно колаборанти намагаються заспокоїти населення, що залишається у Новій Каховці. Так звані “керівники” наголошують, що їх втеча не означає, що вони “кинули Нову Каховку напризволяще”, та закликають не слухати інформацію з українських інформресурсів.