Миколаївська, Одеська та Дніпропетровська області допомагатимуть у відновленні Херсонщини – Офіс президента

18 Листопада 2022, 12:39

Ілюстрація: відкрите джерело з Мережі.

Заступник керівника Офісу президента Кирило Тимошенко у своєму Telegram-каналі повідомив про визначення трьох областей, що допомагатимуть відновлювати Херсонщину.

Тимошенко зазначив, що поїздки на звільнену Херсонщину стало зрозуміло одне – наші люди там потребують великої допомоги. росіяни не лише вбивали, мінували, але й обікрали всі міста та селища. Там немає, фактично, нічого.

Для якнайшвидшого забезпечення населення всім необхідним, ми визначили 3 основні областіякі будуть допомагати Херсонщині. Це Миколаївська, Одеська та Дніпропетровська області, які вже забезпечують гуманітарну допомогу. Їхні представники доставляють їжу, воду, медикаменти, паливо, генератори, техніку (будівельну, пожежну, швидкі, автобуси).

Всі області також отримали задачі по забезпеченню необхідної допомоги, яку сформувала Херсонська ОВА. Вчора Волинська і Закарпатська області вже надіслали гуманітарні вантажі.

Крім того, всі області формують бригади людей з технікою для відрядження до Херсонської області для відновлення всієї інфраструктури – енергетичної, газової, водної, дорожньої тощо.

Протягом найближчого часу відвідати Херсонщину мають Голови ОВА усіх областей.

“Вже скоординована робота щодо відновлення електропостачання. Наша амбітна мета, щоб світло з’явилося вже цього тижня.

росіяни зробили все, щоб в області не було нічого. А ми докладемо зусиль, щоб в області було все! Разом – ми сила!” – підсумував заступник керівника Офісу президента.

Раніше повідомлялось, що у Херсоні роздають безкоштовні стартові пакети Vodafone.