ГУР МО закликало російських військових, котрі ще залишились в Херсоні, здаватись у полон

11 Листопада 2022, 19:17

Сьогодні, 11 листопада, Збройні Сили України увійшли до міста Херсон. Місцеві жителі вітали Захисників. Проте робота триває і наразі вживаються заходи із зачистки міста і області від російських окупантів, котрі там ще залишились. ГУР МО закликало російських військових, що залишились в Херсоні, здаватись у полон.

Про це повідомляє Головне управління розвідки МО України на своїй сторінці в соцмережі.

“Російські військовослужбовці!
Як і очікувалося, після відступу основного угруповання військ армії РФ з українського Херсона ваше командування кинуло вас напризволяще.

Ваші командири закликають вас переодягатися у цивільний одяг та намагатися самостійно тікати з Херсона. Очевидно, це вам не вдасться.

Херсон повертається під контроль України. Шляхи відступу російських окупантів – під вогневим контролем української армії. Будь-які спроби протидіяти Збройним силам України будуть зупинені. Кожен російський військовослужбовець, який чинитиме опір, буде знищений.
Ви маєте єдиний шанс уникнути загибелі – негайно здатися в полон.

У разі добровільної здачі в полон Україна гарантує вам збереження життя та безпеку. Ми дотримуємося Женевських конвенцій, гарантуємо військовополоненим харчування, медичну допомогу та можливість вашого обміну на військовослужбовців українських Збройних Сил, які перебувають у полоні в Російській Федерації”, – зазначають у відомстві.

Безпечно здатися в полон, попередньо обговоривши умови здачі з уповноваженими представниками українського командування, можна зателефонувавши гарячою лінією державного проєкту України «Хочу жити»:

+38 066 580 34 98
+38 093 119 29 84
Або скоритсатись чат-ботом у Telegram:
https://t.me/spasisebyabot