Близько 80% жителів покинули тимчасово окуповану Херсонську ТГ

05 Листопада 2022, 15:44

Фото: відкрите джерело з Мережі.

До повномасштабного вторгнення росії в Україну в Херсонській територіальній громаді проживало близько 320 тисяч жителів. На сьогоднішній день, за приблизними оцінками, у місті залишається 60-70 тисяч жителів.

Про це в ефірі загальноукраїнського марафону “Єдині новини” розповів координатор штабу “Херсонський хаб” Роман Головня, передає “Суспільне”.

Роман Головня вважає, для так званої окупаційної влади головне — це налаштувати місцевих жителів проти Збройних Сил  України. Всі інформаційні потоки направляють на те, що українські війська уражатимуть мирні будівлі, планують підірвати ГЕС, використають ядерну зброю тощо.

Окупанти роблять певні вкиди для внутрішнього російського споживача, що вони “піклуються” про мирне населення і намагаються максимальну кількість населення переправити на лівий берег. Ті, хто хотів, уже покинули Херсон і переїхали на лівобережжя або на підконтрольну територію. Тому ці заклики в основному відбуваються “впусту”.

Тим часом гуманітарна ситуація у Херсоні залишається вкрай складною.

“Завезти сьогодні харчові продукти, будь-яку іншу гуманітарну допомогу, медикаменти, з підконтрольної території  нереально. Вони все заблокували. Самі фактично не здійснюють будь-якого постачання, тим паче гуманітарного забезпечення населення. Херсонці залишені сам на сам, і самі виживають тими силами, як можуть”,  зазначив Роман Головня.

Раніше повідомлялось, що першим “юнармійцем” в Херсонській області став син проросійського підприємця з Генічеська.