ЗСУ звільнили 19 населених пунктів на Херсонщині за жовтень

12 Жовтня 2022, 13:22

Фото: відкрите джерело з Мережі.

Упродовж жовтня Збройні сили України звільнили 29 населених пунктів Херсонської області. Загалом же від початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну ЗСУ звільнили 75 населених пунктів на Херсонщині.

Про це інформує “Суспільне” з посиланням на повідомлення голови Херсонської ОВА Ярослава Янушевича.

“Тільки сьогодні стало відомо про звільнення п’ятьох сіл. Раніше звільнені були Хрещенівка, Любимівка, Золота Балка, Біляївка, Українка, Велика та Мала Олександрівки, Давидів Брід, Нововоскресенське, Петропавлівка та ін. Звільнення Херсонщини триває, не можу сказати більше, бо треба зберігати інформаційну тишу. Але ми повинні кожного дня чекати на гарні новини”, — зазначив Янушевич.

Також голова Херсонської ОВА розповів, що ситуація на деокупованих нас пунктах жахлива. Дуже багато зруйнованих будинків, шкіл, лікарень дитячих садків. Фактично військові РФ зруйнували і лінії електропередач, трансформаторні підстанції, газогони, водогони, котельні

“Люди залишилися без води та світла. Працюють бригади Херсонобленерго одразу по декількох напрямках. Протягують лінії, дроти, працюють над тридцятип’ятками. у напрямку Високопілля. Нововоронцовці подали вже електроенергію у лікарню, у Новій Калузі йде відновлення. Ми робимо все, щоб повернути світло в наші оселі. Але процес дуже складний, тому що спочатку повинні попрацювати вибухотехніки і лише після цього можуть працювати енергетики”, – сказав голова ХОВА.

Також Ярослав Янушевич додає, що станом на 24 лютого у нині деокупованих населених пунктах проживало понад 19 тисяч людей, а зараз залишається близько 7 тисяч. За його словами, у людей є велике бажання повернутися до своїх осель, але влада вважає, що наразі це небезпечно.

Раніше повідомлялось, що на Херсонщині військові рф зазнають великих втрат та не мають належного забезпечення.