Жителі Нововоронцовської ТГ почали отримувати набори будматеріалів для відновлення пошкодженого житла

04 Жовтня 2022, 14:25

Фото: Херсонська ОВА, Ярослав Янушевич, Facebook.

З 1 жовтня жителі Нововоронцовської територіальної громади, які зареєструвалися на отримання допомоги, почали отримувати набори будівельних матеріалів для відновлення пошкодженого житла.

Про це повідомляє голова Херсонськолї ОВА Ярослав Янушевич на своїй сторінці у Facebook.

“Тільки за останні 2 тижні Херсонською ОВА було видано 1400 будівельних наборів для жителів Нововоронцовської, Високопільської, Кочубеївської та Великоолександрівської ТГ. Їх надали громадська організація «Пролісок» та МОМ.

Фото: Херсонська ОВА, Ярослав Янушевич, Facebook.

Якщо ви проживаєте у Нововоронцовській громаді та потребуєте такої допомоги – звертайтеся за телефоном: 096 402 96 11 (Андрій). Надсилайте йому фото, що підтверджують наявність пошкоджень, і вас буде зареєстровано на отримання відповідної допомоги.
Якщо ви проживаєте в іншій територіальній громаді, для отримання допомоги звертайтеся до голів ваших населених пунктів або на гарячу лінію Херсонської ОВА:
0 800 330 951
38 091 481 78 45
Працюємо далі!” – йдеться у повідомленні.
Голова Херсонської обласної військової адміністрації, у свою чергу, в інтерв’ю нашому виданню зазначив, що жителі Херсонщини мають не заважити ЗСУ робити свою роботу та, за можливості, тимчасово залишити райони бойових дій.

“Я їм хочу сказати, що ми обов’язково повернемося. Повернемося найближчим часом. Якщо вони можуть зараз виїхати, будь ласка, нехай виїжджають, цим вони допоможуть ЗСУ. Процес деокупації є дуже болючим. Військові Російської Федерації стоять серед наших мирних людей. Те, як ювелірно працюють наші ЗСУ, це дуже круто. Але ми повинні розуміти: це війна, це вибухи кожного дня. І мирні люди повинні допомогти військовим і просто відійти в сторону, дати зробити їм свою роботу.

А те, що вони її зроблять і зроблять на найвищому рівні, я не сумніваюся. Я думаю, що херсонцям залишилося чекати дуже недовго”, – повідомив Ярослав Янушевич.

Раніше повідомлялось, що російські окупанти вихваляються допомогою неіснуючій громаді на Херсонщині.