Замість мобілізації, окупанти вирішили створити на Херсонщині “загони тероборони”

25 Жовтня 2022, 12:12

Росіяни оголосили про створення на території окупованого Херсона “загонів тероборони”, що вказує, вочевидь, на провал ідеї з колаборантським “батальйоном імені Маргелова”. Подібні заяви вказують на кадрову нестачу в російських військах, що не виправила навіть часткова мобілізація на території рф.

“У Херсоні оголошено про формування територіальної оборони. Для всіх чоловіків, які бажають залишитися в Херсоні, не зважаючи на загрозу безпеці через дії українських націоналістів, створена можливість вступити до загонів територіальної оборони міста, – повідомляють місцеві проросійські Telegram-канали. 

З подібних заяв можна зробити висновок, що створення “батальйону” з колаборантів провалилось, і тепер росіяни намагаються заманити херсонських чоловіків, використовуючи знайомий для них термін “терооборона”. Подробиці створення даної структури в Херсоні поки не повідомляються.

Російське видання “Комсомольская правда” розкриває тему тероборони трохи повніше.

“володимир путін запровадив військовий стан у чотирьох російських регіонах – Донецькій та Луганській народних республіках, а також у Херсонській та Запорізькій областях. Їхні громадяни можуть бути переселені у безпечні райони (що зараз і відбувається в Херсоні), проводитиметься огляд транспорту та перевірка документів, діє комендантська година. Крім того, запроваджується територіальна оборона та створюються штаби територіальної оборони.

За інформацією “Комсомольської правди”, загонами російської “тероборони” керуватимуть представники силових структур, а набиратимуть туди виключно росіян. Тож передаємо “вітання” усім херсонським чоловікам, котрі отримали російські паспорти. І хоча росіяни обіцяють не відправляти “тероборонівців” на передову, – те ж саме ми чули від них і про мобілізованих та солдатів-строковиків.