За відмову приймати рублі херсонських підприємців видворятимуть на підконтрольні ЗСУ території

25 Жовтня 2022, 11:11

Призначені росіянами очільники окупованої частини Херсонщини відреагували на відмову більшості херсонських підприємців проводити розрахунки в рублях. Вони обіцяють таким торговцям… видворення їх на підконтрольну ЗСУ територію України.

Про це в повідомляють на проросійських Telegram-каналах.

“За відмову приймати рублі в Херсонській області та саботаж рішень адміністрації настане покарання, аж до видворення на територію України”, – заявляє місцевий колаборант Кирило Стремоусов. 

За умов перекриття окупантами КПВВ “Василівка”, такий спосіб виїзду може стати чи не єдиним для херсонців.

Як повідомлялось раніше, автомобільні заправки в окупованому Херсоні припинили приймати рублі, а деякі взагалі закрились, відмовляючись співпрацювати з росіянами. Схожа картина і з місцевими аптеками, а курс російської валюти на території окупованої частини області впав майже вдвічі.

“У Херсоні власники заправок продовжують відмовляти у обслуговуванні клієнтам. І якщо напередодні вони просто не хотіли приймати рублі і казали, що палива немає, то сьогодні тактика після нашої вчорашньої публікації змінилася — підприємці-«ждуни» вигадують будь-який привід, лише б не працювати. При цьому персонал говорить абсолютно чесно: палива завалися“, – йдеться в повідомленні.