За минулу добу Силами Оборони ліквідовано 4 склади боєприпасів на південному напрямку

23 Жовтня 2022, 12:47

Фото: Генеральний штаб ЗСУ, Facebook.

Обстановка в операційній зоні на Південнобузькому напрямку суттєвих змін не зазнала: залишається стабільно складною, але контрольованою Силами Оборони.

Захисники України утримують займані рубежі, на звільнених територіях проводять стабілізаційні заходи. Противник намагається утримувати оборону в умовах обмеженої логістики, деморалізації духу військових, проведення заходів евакуації державних установ та керівного складу.
У відповідь на 3 ворожих авіаудари гелікоптерами наші зенітники відповіли збиттям ще одного, вже другого за цей бойовий день, ворожого «Алігатора» та п’ятьма ударами нашою штурмової та армійської авіації по районах зосередження озброєння та техніки, живої сили та систем протиповітряної оборони.
Ракетно-артилерійськими підрозділами Сил Оборони за минулу добу було виконано понад дві сотні вогневих завдань.
Орієнтовні втрати противника за добу дорівнюють: 47 рашистів, 2 танки, реактивна система залпового вогню «Град», протитанковий ракетний комплекс, 16 одиниць авто-бронетанкової техніки та 4 склади з боєприпасами у Первомайському та Бериславському районах. Пошкоджено самохідну крупнокаліберну гаубицю «Мста-С» та ще 3 одиниці авто-бронетехніки.