За минулу добу через пункт у Василівці на підконтрольну українському Уряду територію не змогло виїхати жодної людини – Соболевський

24 Жовтня 2022, 12:09

На фото: Юрій Соболевський. Скриншот з відео пресконференції Медіа-центру "IPC-Херсон", 24.10.2022.

Перший заступник голови Обласної ради Юрій Соболевський в онлайн пресконференції, організованій Медіа-центром “IPC-Херсон”, повідомив, що наразі виїхати з тимчасово окупованої території Херсонської області стає дедалі складніше.

“За минулу добу через Василівку (Запорізька область – ред.) не виїхало жодної людини. Позавчора змогло виїхати близько ста чоловік”, – сказав Соболевський.

Як повідомлялось раніше, після введення російськими окупантами так званих “перепусток” кількість людей, котрі виїжджають на підконтрольну українському Уряду територію, зменшилась у 10 разів і становила близько 150 осіб упродовж доби за останні кілька днів.

На питання: що ж наразі робити херсонцям – Соболевський відповів: “Виїжджати, якщо є така можливість. Якщо немає можливості виїжджати, необхідно бути готовим до всього. Вони (російські окупанти – ред.) можуть взірвати дамбу, вони можуть робити озброєні провокації, вони можуть обстріляти Херсон і сказати, що це зробили ЗСУ. Необхідно бути до цього готовим. Що може реально врятувати життя: запас їжі, запас води, аптечка першої допомоги і чітке розуміння, де знаходиться найближче укриття”, – сказав перший заступник голови Обласної ради.