З Олешок окупанти масово вивозять місцевих дітей на “відпочинок” до росії – Рищук

29 Жовтня 2022, 14:26

Так звана “евакуація” триває не лише з території правобережжя Херсонщини. Масовий вивіз дітей на “оздоровлення” відбувається і з Олешок. Чи повернуться ці діти у подальшому – невідомо.

Про це під час зустрічі з херсонськими журналістами повідомив голова Олешківської ТГ Євген Рищук. 

“Виїзд дітей на “відпочинок” такий масовий. У нас на тиждень по 2-3 автобуси від’їзджають на Крим і на Краснодар. Масово прямо вивозять тих дітей. Я не знаю, як батьки погоджуються на це. Інформації, щоб хтось з цих дітей потім повернувся назад, у нас немає”, – зазначив Рищук.

Також голова Олешківської ТГ повідомив, що росіяни вивозять мешканців Олешківського дитячого будинку-інтернату, розселяючи їх по відповідних профільних установах на території рф.

“У будинку-інтернаті знаходяться тяжко хворі діти. Деякі з них навіть не можуть самостійно рухатись. Загалом там 82 дитини і тиждень тому 16 з них було вивезено в напрямку Криму. Далі їх збираються розподілити по інтернатах на території рф. Хтось каже, що їх повернуть після цього “відпочинку”, але є інформація, за якою їх розселять по російських інтернатах на постійній основі”, – повідомив Рищук.

У свою чергу, російські Telegram-канали підтверджують вивезення дітей з Олешківського будинку-інтернату.

“Оскільки діти, які виховувались у цьому закладі, з обмеженими можливостями, для них було надано спеціальний транспорт, дві бригади лікарів різного профілю та супроводжуючі особи”, – зазначають пропагандисти окупантів.