Всі колаборанти мають бути покарані, не зважаючи на їх соціальний статус чи партійність – Соболевський

25 Жовтня 2022, 10:58

Всі, хто зрадив Україну та погодився співпрацювати з російськими окупантами, мають понести покарання, не зважаючи на партійну приналежність чи соціальний статус. Над цим вже працюють представники Нацполіції на деокупованих територіях Херсонщини.

Про це під час онлайн пресконференції, організованої Медіа-центром “IPC-Південь” повідомив перший заступник голови Херсонської обласної ради Юрій Соболевський.

“Моя особиста думка – кожен, хто зрадив, не зважаючи на соціальний статус, який він мав до війни, має бути покараний. Не має жодного значення посада, вплив або партія – якщо людина зрадник, якщо вона колаборант, то його доля – це тюрма”, – заявив Соболевський.

“Навіть якщо один колаборант уникне покарання – це буде несправедливістю по відношенню до херсонців, що виходили на мітинги у підтримку України, яких катували росіяни і які зараз продовжують перебувати в полоні у окупантів. 100% це буде спільна справа, у тому числі й представників ЗМІ, для того, щоб жодна винувата людина не уникнула покарання. Руки дійдуть до кожного!”, – додав Юрій Соболевський.

За словами Соболевського, Нацполіція вже почала фіксувати факти колабраціоналізму на звільнених територіях Херсонскьої області. Якщо у місцевого населення є інформація про випадки співпраці деяких осіб з російськими окупантами, перший заступник голови Облради закликає їх звернутися до правоохоронних органів.