Військові рф продовжують мародерство на Херсонщині: поліція фіксує чергові злочини окупантів

24 Жовтня 2022, 16:09

Ілюстративне фото: відкрите джерело з Мережі.

Окупаційні війська рф продовжують обстріли, викрадення місцевих жителів, мародерство на тимчасово окупованих територіях Херсонської області. За минулу добу правоохоронцями було відкрито 12 кримінальних проваджень за фактами воєнних злочинів армії рф на Херсонщині. За усіма фактами слідчі поліції відкрили кримінальні провадження за ст. 438 (Порушення законів та звичаїв війни) Кримінального кодексу України.

Про це повідомляє Поліція Херсонської області на своїй сторінці в соцмережі.

“Продовжується фіксація фактів мародерства російськими військовими на деокупованих територіях. У місцевого населення окупанти відбирали мопеди та автомобілі з причепами. З магазинів викрадали термінали та гроші, з будинків вивозили все майно, від посуду, килимів до побутової техніки та меблів. Що не вдавалося забрати, армія мародерів трощила та знищувала”, – йдеться у повідомленні.
Також у відомстві додають, що з Херсона надходять повідомлення про зникнення людей. Вони не виходять на зв’язок із рідними, а через деякий час з їх телефонів родичам надходять повідомлення підозрілого змісту.