В Херсоні правоохоронці виявили чергових колаборантів

22 Жовтня 2022, 14:44

Ілюстративне фото: відкрите джерело з Мережі.

Поліція продовжує фіксувати факти співпраці місцевих жителів з російськими окупантами на Херсонщині.

Так, у колабораційній діяльності було викрито жительку Каховського району. Жінка перейшла на бік ворога та добровільно зайняла посаду «завідуючої дошкільним навчальним закладом» у місті Нова Каховка. Зрадниця схилила до співпраці частину колективу садочка, а сам заклад працює відповідно до стандартів дошкільної освіти рф.
У колабораційній діяльності викрито жителя Херсона, який співпрацює з окупантами, агітував жителів міста щодо вступу громади до складу рф та увійшов до складу т.зв. «виборчої комісії» на псевдореферендумі.
Ще один житель Херсона перейшов на бік ворога, підтримує окупацію та надає інформаційну підтримку країні-агресору. Чоловік є адміністратором проросійських каналів, на яких поширює власні дописи та відеоматеріали з російською пропагандою, публічно виправдовує збройну агресію рф проти України та підтримує дії окупаційної влади.
Також поліція адокументовала злочинну діяльність громадянина рф, який в Херсоні через пропагандистський телеканал розповсюджує недостовірну інформацію, яка виправдовує злочини країни-агресора.
За усіма фактами було відкрито кримінальні провадження.