Українські захисники звільнили ще 8 населених пунктів на Херсонщині

05 Жовтня 2022, 11:55

Фото: Генеральний штаб ЗСУ, Facebook.

Обстановка у південнобузькій операційній зоні залишається складною, але контролюється Силами оборони. Завдяки професійним та злагодженим діям українські захисники звільнили ще 8 населених пунктів Херсонської області та заглибились від 10 до 20 кілометрів на різних ділянках фронту.

“За результатами ретельно спланованої та блискуче реалізованої військової операції із визволення територій Херсонщини з-під окупації, нашими підрозділами звільнено, закріплено і відновлено державний прапор України в Любимівці, Хрещенівці, Золотій Балці, Біляївці, Українці, Великій і Малій Олександрівках, а також в Давидовому Броді Бериславського району. На різних ділянках фронту вдалось заглибитись від 10 до 20 км”, – йдеться у повідомленні.
Також у відомстві додають, що нашою авіацією нанесено 7 ударів по противнику, підрозділами ж протиповітряної оборони знищено 3 безпілотних розвідники «Орлан-10» в Бериславському та Миколаївському районах та 2 гелікоптера Мі-8 та Мі-24 в районі Костромки й Брусківського.
Минулої доби ракетно-артилерійськими підрозідлами Сил оборони півдня виконали 290 вогневих завдань
Орієнтовні втрати противника за добу складають: 31 рашист та понад чотири десятки ворожої техніки, серед яких 8 танків, 26 одиниць авто-бронетехніки, крупнокаліберна гаубиця «Мста-Б» і гармата-гаубиця.