У Херсоні російські окупанти демонтували пам’ятники Суворову та Ушакову

24 Жовтня 2022, 11:28

На фото: демонтовані російськими окупантами пам'ятникив Херсоні, 24.10.2022. Пустий постамент пам'ятника Ушакову (зліва), пустий постамент пам'ятника Суворову (справа). Фото: Український південь, Facebook.

Російські окупанти продовжують мародерство на тимчасово захоплених території. Так, стало відомо про демонтаж росіянами у Херсоні двох пам’ятників — Суворову та Ушакову.

Про це повідомляє перший заступник голови обласної ради Юрій Соболевський, передає “Суспільне”.

Втім, пан Соболевський припускає, що їх може бути більше.

“Просто це не армія, це орда, яка дійсно нічого святого не має. Коли вони відступають, а вони зараз просто втікають із правобережної Херсонщини, вони грабують усе, що можна — будь то пам’ятники або музейні фонди наші, заклади культури або медичні заклади, з наших лікарень. Тобто все, що має хоч якусь цінність, вони все це грабують. Це дійсно не армія, а орда”, — сказав перший заступник голови Облради.

Також він повідомив, що військові РФ з прибічниками, зламують замки в квартирах та будинках людей, які погодитись виїхати на лівий берег Дніпра, і грабують їх.

“Вже є кілька повідомлень про це. Виносять все. Тобто вони роблять з одного боку нібито якусь гарну картинку, з іншого боку просто грабують, тому що вони такі”, — сказав Соболевський.

У свою чергу, пропагандистські ЗМІ вже опублікували перелік об’єктів та цінностей, які російські окупанти планують вивезти з Херсона. До цього списку, крім пам’ятників Ушакова та Суворова, занесено і пам’ятник Потьомкіну, цінності фондів Херсонського обласного краєзнавчого, Художнього музеїв, Драматичного та Лялькового театрів та інші.

Раніше повідомлялось, що у звільненій Великій Олександрівці знову базуватиметься місцевий підрозділ ГУ ДСНС у Херсонській області.