У Херсоні ліквідували пропагандиста, що виявився кадровим співробітником спецслужб рф

21 Жовтня 2022, 13:13

На фото: пропагандист Олег Клоков.

У Херсоні було ліквідовано пропагандиста Олега Клокова. Він виявився кадровим співробітником спецслужб росії.

Про це повідомляє керівник Центру стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки Ігор Соловей, передає Інститут масової інформації.

За його словами, Клоков є одним із топ-пропагандистів Росії, не з тих, хто світився у кадрі – а з тих, хто організовував процеси, так званий ляльковод.

“Він дійсно, як пишуть рос. пропагандисти, працював на “москва 24”, “першому каналі” та Russia Today. Але не пишуть, що Клоков – кадровий співробітник рос. спецслужб”, – зазначає Соловей.

Також він наголосив, що Клоков ніякий не журналіст і у Херсоні міг з’явитися лише за наказом воєнного командування та додав, що більшість воєнкорів є співробітниками спецслужб.

Олег Клоков навчався в Харківському авіаційному училищі, потім в Військовому університеті у Москві, пройшов першу та другу Чеченські війни в спецназі. Після цього почалась його кар’єра на ТБ.

Як співробітник “Первого канала” у 2004 році під час Помаранчевої революції Клоков працював у Києві під підробними документами, і тут його знали як “Михайла”. Крім того, пропагандист намагався влаштуватися на канал “Інтер”, проте безуспішно.

В Херсоні Клоков допомагав окупаційній адміністрації створити пропагандистський телеканал “Таврія”, проте передчасно завершив свою кар’єру і загинув 20 жовтня 2022 року внаслідок удару по російській переправі.