Цифровим розвитком окупованої Херсонщини займається колишній бойовик з ДНР

17 Жовтня 2022, 10:44

Розвитком цифрових технологій та зв’язку на Херсонщині займатиметься колишній чиновник та бойовик з ДНР, росіянин Микита Бородін. На сьогодні, згідно з інформацією, опублікованою на проросійських Telegram-каналах, Бородін обіймає посаду “Міністра цифрового розвитку та масових комунікацій Херсонської області”.

Народився Бородін у 1977 році в Ташкенті, після чого його сім’я переїхала у підмосковне місто Пушкіно.

За інформацією українських ресурсів, після окупації росіянами Донецька та Луганська, Бородін брав участь у військових діях на боці збройних формувань невизнаних республік.

У 2015 був році призначений заступником “міністра зв’язку” ДНР. Очолював на той час це “міністерство” виходець з Херсонщини Віктор Яценко, за протекцією якого Бородін, судячи з усього, і потрапив до Херсона.

Перед гастролями на Херсонщині Микита Бородін спробував себе у політиці та балотувався у 2021 році до місцевої ради міста Пушкіно від націонал-патіотичної партії “За правду”, керівником якої є російський пропагандист Захар Прілєпін. Невдача на цих виборах вочевидь і спонукала Бородіна спробувати себе у ролі “міністра”.

За інформацією росіян, станом на 4 квітня 2021 року “міністр” був офіційно безробітним.

 

Згідно  з публікаціями росіян, Бородін зовсім нещодавно обійняв цю керівну посаду у фейковому херсонському уряді. Його призначення датується 6 жовтня.

На новій посаді Микита Бородін вже почав активно продукувати фейки. Так, 15 жовтня він заявив, що 95% Херсонської області покрито мережею російських мобільних операторів. Чому це не так – пояснюємо у нашій публікації.