Так званому ректору Херсонської державної морської академії повідомлено про підозру

15 Жовтня 2022, 12:59

На фото: колаборант Дмитро Круглий. Фото: відкрите джерело з Мережі.

У Херсоні черговий колаборант організовує освітній процес за стандартами держави-агресора. Так званому ректору Херсонської державної морської академії оголошено підозру.

“За процесуального керівництва Херсонської обласної прокуратури громадянину України заочно повідомлено про підозру за фактом колабораційної діяльності та пособництво державі-агресору (ч. 3 ст. 111-1, ч. 1 ст. 111-2 КК України).
За даними слідства, у червні 2022 року професор кафедри Херсонської Державної морської академії погодився на співпрацю з ворогом та обійняв посаду так званого ректора захопленого окупантами вишу. Підозрюваний проводив інвентаризацію матеріальних цінностей ХДМА, організував освітній процес за стандартами освіти держави-агресора з загальним застосуванням російської мови як офіційної.

Фото: Херсонська обласна прокуратура.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюється слідчими УСБ України в Херсонській області.
За вчинене підозрюваному загрожує позбавлення волі строком до 12 років з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк до 15 років з конфіскацією майна”, – йдеться у повідомленні відомства.
Мова йде про Дмитра Круглого, котрий одразу пішов на співпрацю з російськими окупантами. Круглий також має ступінь доктора технічних наук.