Росіяни засвітили на Херсонщині чергового адепта “русского міра”, що наближений до путіна та патріарха кирила

06 Жовтня 2022, 14:39

До окупованої частини Херсонщини продовжують навідуватись гастролери з росії, що є активними прибічниками імперських ідей та пропагують на захоплених росією територіях “русскій мір”. Черговим таким “туристом” став православний активіст Павло Карпухін, присутність якого в Херсоні підтвердили самі ж російські ЗМІ. 

Так, один з проросійських Telegram-каналів повідомив, що представники Центру культурної співпраці імені святителя Спиридона Триміфунтського” передали місцевим бібліотекам 300 книжок. Проілюстрували цю новину фото саме з Карпухіним. 

35-річний Павло Карпухін є головою правління вказаного фонду та під його егідою займається популяризацією “русского міра”. Так, за ініціативи Карпухіна, у Херсонському обласному академічному музично-драматичному театрі імені Миколи Куліша відбулася виставка «Непереможний адмірал – непереможна Росія: святий праведний воїн Феодор Ушаков», а в Херсонській дитячій обласній клінічній лікарні було відкрито читальну кімнату з літературою проросійського спрямування. 

Карпухін на відкритті читальної кімнати для дітей.

Павло Карпухін – не звичайний пропагандист, а людина, що особисто знайома з керівництвом рф. Так, у соцмережі нам вдалось знайти фото, на якому Карпухін прислужує російському диктатору володимиру путіну під час церковної служби. Це вказує на близькі відносини між президентом російської федерації та Карпухіним. 

Карпухін та путін під час церковної служби.

Окрім путіна, Карпухін користується довірою і в очільників російської православної церкви. Про це свідчать його періодичні зустрічі з патріархом кирилом. Так, нещодавно Карпухін вручив кирилу картину, написану “дітьми Донбасу”.

Хоча фотографуватися з Карпухіним – не найкраща ідея для російських можновладців, адже нам вдалось відшукати в мережі фото, де він знаходиться, ймовірно, на борту сумнозвісного крейсера “Москва”…

Карпухін, ймовірно, на борту крейсера “Москва”.

…та його спільні світлини з Йосипом Кобзоном.

Паралельно з церковною та “волонтерською” діяльністю Карпухін також активно співпрацює з окупантською  пропагандистською машиною, будучи спеціальним кореспондентом російської  “Федеральної служби новин”.

Карпухін з прапором російського “Першого каналу”.

Окрім переліченої діяльності, наш герой займається активною допомогою російським окупаційним силам, обіймаючи посаду начальника Відділу благодійності та милосердя Головного храму збройних сил російської федерації.

Павло Карпухін та російський генералітет у соборі збройних сил рф.

Тож, виходячи з вищесказаного, цілі перебування Карпухіна в Херсоні є очевидними – під виглядом гуманітарної діяльності створити позитивний образ окупанта. Про це свідчать і заходи, до яких долучається Павло на території окупованої Херсонщини. Наприклад, помпезне вручення портфелів та канцелярії херсонським школярам.

Карпухін благословляє херсонських школярів перед 1 вересня.