Росіяни вивозять з Херсонщини тіла загиблих у рефрижераторах, що призначались для транспортування ліків

05 Жовтня 2022, 12:47

Минулого тижня призначений “міністром охорони здоров’я” Херсонщини Вадим Ільмієв відзвітував про поповнення медичного парку області двома рефрижераторами марки “Хюндай”. Машини призначались, за його словами, для транспортування ліків та вакцин у місцеві аптеки.

“Ці авто дозволяють дотримуватися режиму охолодження при перевезенні медикаментів та вакцин. Це необхідно для транспортування ліків до наших лікувальних закладів та аптек”, – зазначив в інтерв’ю місцевому проросійському каналу Ільмієв.

Та ще до інтерв’ю Ільмієва самі росіяни повідомили, що ці рефрижератори активно використовуються їхніми військовими для транспортування 200-х з Херсонського напрямку. Відповідний пост розмістила на своєму Telegram-каналі 205-та окрема мотострілкова бригада російської армії ще 28 вересня. 

“Дуже важлива машина для нас. Коли вперше ці машини приїхали до нас на позиції, ми вирішили, що це гуманітарка. Але рефрижератори приїхали забрати наших 200-х. Добре хоч були спеціальні герметичні пакети. Ось так і повезли наших братів додому”, – йдеться у повідомленні. 

Тож фактично Ільмієв збрехав про цільове призначення даних рефрижераторів для гарної картинки на російських ЗМІ.  Також у відео “міністр охорони здоров’я”, звичайно, подякував росіянам за надані авто, що вивозять тіла їхніх солдатів з Херсонщини.

Раніше повідомлялось, що найкращі військові підрозділи рф дедалі більше деградують упродовж тривалої війни проти України.