Росіяни продовжують лякати херсонців контрнаступом ЗСУ

26 Жовтня 2022, 11:12

Російські пропагандистські канали продовжують ширити панічні настрої серед місцевого населення, розповідаючи херсонцям про уявні злочини ЗСУ проти “російськомовних жителів”. Метою таких публікацій є прискорення так званої “евакуації” херсонців на територію російської федерації.

Міфи про ЗСУ, зокрема, розповсюджують російські Telegram-канали. 

“Головна трагедія відходу з Балаклії та Куп’янська – у цих містах залишилися і наші співвітчизники, і місцеві проросійські люди. Можна вже точно стверджувати, що багатьох із них просто вбили. Інших кинули до в’язниць. Зараз настане битва за Херсон, і наше завдання — не повторити помилок минулого та евакуювати з міста якнайбільше тих, хто нам довірився. Усіх. Ми не Україна, яка спочатку підставляє людей під вогонь, а потім радісно показує усюди їхні мертві тіла. Це наші співгромадяни. Це наша кров”, – йдеться в повідомленні. 

Також Мережею активно шириться інформація, що ЗСУ мають намір підірвади греблю Каховської ГЕС, щоб нібито затопити частину Херсонської області.

Якщо коротенько, то на територіях нижньої течії Дніпра вийде майже два десятки мільярдів кубометрів води, змітаючи все на своєму шляху і знищуючи все живе. І навіть після сходу бруду, уражені території довгі роки будуть непридатними для життя, а Крим залишиться без води, оскільки дзеркало Каховського водосховища підтримувалося на належному рівні, зокрема й для перетікання води Північно-Кримським каналом”, – розповідають про можливі наслідки підриву греблі російські ЗМІ. 

Вочевидь, політика залякування місцевого населення є однією із складових російської пропаганди на окупованих територіях.