Росіяни повідомляють про встановлення свого мобільного зв’язку на територіях Херсонщини, які вони не контролюють

17 Жовтня 2022, 09:25

Окупанти заявляють про охоплення російськими мобільним операторами більшості території Херсонської області. За їх інформацією, їм вдалось забезпечити покриттям понад 95% Херсонщини. Ось тільки це дезінформація, і ми пояснимо, чому.

Про успіхи на мобільному фронті повідомляють проросійські Telegram-канали.

“Мобільним зв’язком покрито 95% території Херсонської області: якість послуг виходить на вищий рівень. Українські оператори покинули нашу область на початку квітня. Зв’язок вдалося відновити завдяки зусиллям російських компаній з обслуговування мобільних та Інтернет-мереж. Найближчим часом Міністерство цифрового розвитку та масових комунікацій Херсонської області має повністю відновити інфраструктуру зв’язку в регіоні”, – заявляють російські окупанти.

Ось тільки для того, щоб встановити мобільний зв’язок на 95% територій Херсонщини, ці території потрібно контролювати. А росія їх вже не контролює. 

Інформація про 95% з’явилась у проросійських ЗМІ ще наприкінці вересня, але завдяки контрнаступу ЗСУ цей відсоток на сьогодні набагато менший. 

У звільнених же Високопільській, Нововоронцовській, Кочубеївській громадах, навпаки, поступово відновлюється покриття українських мобільних операторів. Про це повідомляють у Telegram-каналі Херсонської ОВА.

У свою чергу, в тих населених пунктах, що знаходяться на лінії фронту, мобільний зв’язок відсутній взагалі. Тож інформація росіян про покриття 95% Херсонщини мережею їхніх операторів є черговим фейком.