Росіяни почали називати “евакуацію” з Херсонщини “переселенням”

18 Жовтня 2022, 12:04

Російські пропагандисти вже не приховуючи називають оголошену окупантами евакуацію цивільного населення з Херсонщини “переселенням”. Саме цей термім почали використовувати підконтрольні росіянам місцеві ЗМІ, зокрема, телеканал ВТВ+. 

У сьогоднішньому сюжеті, журналіст цього видання зазначає: “З Херсонської області продовжують виїзжати охочі переселитись в регіони рф. Раніше Володимир Сальдо звернувся до російської влади з проханням допомогти цим людям з переїздом”. У підписі до цього відео також використовується термін саме “переселення”, а не “евакуація”.

В інтерв’ю ВТВ+ російські високопосадовці підтведжують, що частина херсонців до своїх домівок вже не повернеться.

“Ми тут, в Херсонській області, проводимо роботу з людьми після звернення голови ВЦА. Ми допомагаємо людям, хто вирішив тимчасово, або на постійне місце проживання виїхати”, – заявляє голова комітету з освіти держдуми рф Ольга Казакова.

За словами росіян, на сьогодні до рф вивезено вже близько 5 тисяч херсонських дітей з області та цей процес триває.

“Понад 4600 дітей вже зараз знаходяться на території центральної смуги росії. Вони знаходяться на курортах, з ними займаються російські вчителі”, – повідомив місцевим проросійським ЗМІ заступник голови партії “Єдиная россия” Ігор Кастюкевич.