Росіяни на Херсонщині оголосили конкурс на управлінські посади

03 Жовтня 2022, 13:13

Росіяни відчувають дефіцит управлінських кадрів на окупованих територіях, тому запускають програму “Лідери відродження”, що має допомогти укомплектувати окупантські органи управління місцевим персоналом. Фактично “Лідери відродження” – це аналог української програми “LIFT”, яка вроваджувалась в Україні з початком президентсва Володимира Зеленського.

Про нову програму від росіян повідомляють херсонські пропагандистські Telegram-канали.

“На Херсонщині проводиться конкурс “Лідери відродження”. Для регіону він стане фабрикою управлінських кадрів, а для учасників — перепусткою на керівні посади на всіх рівнях. Цей конкурс дозволить вам отримати керівну посаду в своєму регіоні та отримати мільйон рублів на навчання”, – йдеться у повідомленні. 

Охочі долучитись до цієї “фабрики” колабрантів мають бути старші за 20 років та мати досвід у керівництві. На сайті конкурсу дійсно є розділ з Херсонською областю, проте зареєструватися там можна лише за наявності російського номера телефону.

Оголошення подібних “конкурсів” вказує на те, що окупантам не вдалось схилити на співпрацю критичну кількість чиновників на Херсонщині. В свою чергу, управлінці з самої росії не поспішають переїзджати до регіону, де йдуть активні бойові дії. Тож росіянам для забезпечення роботи бюрократичного апарату області доводиться оголошувати конкурси на посади серед людей, що майже не мають досвіду в управлінні.