Російські військові влаштовують на Херсонщині провокації з метою дискредитації ЗСУ – Гуменюк

27 Жовтня 2022, 12:27

Окупаційні війська російської федерації досить часто вдаються до провокативних дій з метою дискридетації Збройних Сил України. Зокрема, випадки таких дій фіксуються і на території Херсонщини.

Про це під час ефіру з херсонськими журналістами розповіла Керівниця об’єднаного координаційного пресцентру Сил оборони півдня України Наталія Гуменюк.

Це все вкладається в картинку, яку вони хотіли б подати під пропагандиським “соусом”. Якщо є якісь вибухи – росіяни завжди всю провину перекладають на ЗСУ. Хоча ми за місяці окупації фіксуємо неоднаразові моменти провокації саме з боку росіян.

Наприклад, зайнявши село, вони розставляли свою техніку по позиціях, “муляли” очі місцевим, що вони тут, на місці. Вночі виводили частину техніки. Виставляли її в напрямку позицій ЗСУ, розвертали і вкривали вогнем те ж саме село. Враховуючи, що вони знають позиції розташування своїх військ, під обстріл потрапляло в основному мирне населення. Після обстрілу вони повертались і проводили пропаганду, ніби село обстріляла українська сторона”, – повідомила Гуменюк.

Таким чином, за словами Наталії Гуменюк, окупанти намагаються налаштувати місцеве населення проти Збройних сил України. 

Ми підтверджуємо, що ми тримаємо під вогневим контролем переправи та логістичні центри на правобережжі Херсонської області, але ми маємо достовірну інформацію, що росіяни використовують херсонців як “живий щит”. І в цих випадках ми 100% не обстрілюємо ці об’єкти, якщо це може зашкодити місцевому мирному населенню”, – підсумувала Гуменюк.