Псевдоочільника “адміністрації” Чорнобаївської громади Юрія Турульова судитимуть за співпрацю з окупантами

19 Жовтня 2022, 14:48

На фото: Юрій Турульов, скріншот відео "Суспільного".

Так званого “голову” окупаційної адміністрації Чорнобаївської громади судитимуть за колабораціонізм. Так, за процесуального керівництва Дарницької окружної прокуратури м. Києва завершено спеціальне досудове розслідування у кримінальному провадженні за підозрою громадянина України у добровільному зайнятті посади, пов’язаної з виконанням організаційно-розпорядчих або адміністративно-господарських функції, у незаконних органах влади, створених на тимчасово окупованій території (ч. 5 ст. 111-1 КК України).

“Згідно з матеріалами слідства, чоловік, перебуваючи на тимчасово окупованій території с. Чорнобаївка Білозерського району Херсонської області, вступив у злочинну змову з окупаційними військами та, отримавши від них пропозицію очолити незаконно створений орган влади, добровільно обійняв посаду голови адміністрації Чорнобаївської територіальної громади Херсонської області.
Займаючи вказану посаду, чоловік в порушення вимог Конституції та Законів України незаконно розпоряджається комунальним майном.
Наразі обвинувальний акт стосовно підозрюваного спрямовано до суду для розгляду по суті”, – йдеться у повідомленні відомства.
Мова йде про Юрія Турульова, який на початку червня поточного року отримав підозру, а наприкінці того ж місяця вижив після здійсненого на нього замаху.